Номер EORI: ваш паспорт у світі міжнародної торгівлі

Номер EORI: ваш паспорт у світі міжнародної торгівлі

З розвитком міжнародної торгівлі бізнес зіткнувся з необхідністю дотримання низки вимог. Однією з них є наявність коду EORI, який виступає в ролі своєрідного «паспорта» для учасників міжнародної торгівлі на території Європейського Союзу.

F:\август2024\campiogroup\9.jpg

Що таке код EORI та навіщо він потрібен?

Для компаній і приватних підприємців, які займаються експортом та імпортом товарів, потрібен реєстраційний код EORI. Він використовується для ідентифікації учасників зовнішньоекономічної діяльності. Він необхідний не тільки під час імпорту або експорту товарів, а й під час транзиту через територію Союзу.

Основні функції індивідуального номера:

  • ідентифікація учасників торгівлі з метою спрощення взаємодії з митними органами, зниження ймовірності помилок при оформленні документів;
  • спрощення митних процедур і, відповідно, швидке оформлення декларацій при перетині кордону;
  • відстеження руху товарів та учасників торгівлі з метою запобігання незаконним операціям і контрабанді.

Отримання реєстраційного номеру є обов’язковим для всіх, хто планує вести зовнішньоекономічну діяльність у межах Євросоюзу.

Як отримати код EORI?

Отримання коду EORI потребує часу та знання юридичних аспектів. Основні кроки процедури:

  • реєстрація компанії або індивідуального підприємця в країні, де вони планують здійснювати торговельну діяльність;
  • подання заяви до митних органів країни, де здійснюватиметься торгівля (у деяких випадках це можна зробити онлайн через спеціальний портал);
  • отримання унікального коду після перевірки документів і даних, який присвоюють митні органи.

Отримавши номер EORI, компанія або підприємець можуть використовувати його під час оформлення митних документів у країнах ЄС.

Послуги компанії Campio Group в отриманні коду EORI

Компанія Campio Group надає комплексні юридичні послуги, зокрема допомагає швидко отримати реєстраційний номер. Фахівці, які мають багаторічний досвід роботи з митними органами, нададуть кваліфіковану допомогу на всіх етапах процесу:

  • проведуть консультації з усіх питань, що вас цікавлять;
  • допоможуть підготувати пакет документів для реєстрації компанії;
  • організують супровід на кожному етапі реєстрації та подання заяви на отримання коду.

Наявність унікального номера полегшує взаємодію з митними органами, знижує ризики, пов’язані із зовнішньоекономічною діяльністю. Компанія Campio Group надає повний спектр юридичних послуг, пов’язаних із реєстрацією за кордоном, що дає змогу зосередитися на розвитку бізнесу, не відволікаючись на юридичні та адміністративні формальності.